DESIGNED BY MIXWEBTEMPLATES

Algemeen

De reddingsbrigade Naarden is een semi-professionele hulpverleningsorganisatie en een gezellige zwemvereniging in één! De reddingsbrigade rukt met haar twee reddingsboten zo'n 100 keer per jaar uit. Daarbij werkt zij samen met andere hulpverleningsdiensten. Aan de andere kant is de Reddingsbrigade Naarden een gezellige en sportieve zwemvereniging waar kinderen vanaf 6 jaar lid kunnen worden. Hen wordt op een speelse manier het zwemmend redden geleerd.

De reddingsbrigade Naarden is opgericht in september 1968 met als doel het bestrijden van de verdrinkingsdood. Sinds 1968 is er veel gebeurd en de vereniging heeft dan ook een rijke historie. Anno 2008 is de Reddingsbrigade Naarden een vereniging met ruim 150 leden waarvan het merendeel jeugdigen zijn. Zij zijn zwemmend lid en ‘zitten op de reddingsbrigade’ net zoals andere kinderen ‘op voetbal zitten’. Zij zwemmen bij de reddingsbrigade en leren op een leuke en speelse manier het zwemmend redden. Daarnaast biedt de reddingsbrigade nog meer op activiteiten zwemmend gebied.
 
De Reddingsbrigade Naarden is een vrijwilligersorganisatie, dit betekent dat de leden geen enkele vergoeding krijgen voor hun inzet. Alle werkzaamheden voor en door de reddingsbrigade worden uitgevoerd door enthousiaste vrijwilligers. Deze vrijwilligers hebben een passie voor redden, zwemmen en/of watersport en verrichten allemaal vrijwillige basis - en geheel belangeloos - de vele werkzaamheden. De vrijwilligers zijn redder op de reddingsboot, geven instructie zwemmend redden in het zwembad of bekleden een bestuursfunctie of staffunctie binnen de vereniging. Alle reddingsbrigade vrijwilligers stellen allemaal hun vrijetijd kosteloos en belangeloos beschikbaar voor het goede werk van de reddingsbrigade. 
Ook vrijwilliger bij de reddingsbrigade worden? Neem contact met ons op!

 

De reddingsbrigade is bij uitstek de hulpverlenende organisatie te water, dit wordt het zogenaamde varend redden genoemd. Zo'n 12 leden en twee reddingsboten staan dag en nacht paraat om op het water hulp te verlenen aan beroeps- en pleziervaart op het Gooi-, IJ-, en Markermeer.